Thursday, October 8, 2009

Menyertai Program Komuniti Terbaik Bagi Kawasan Pemajuan Berstrata 2009

Pada awal bulan Oktober 2009, Pihak Pengurusan telah menerima sepucuk surat rasmi daripada pihak MBSA bertarikh 27 Ogos 2009 berkenaan jemputan penyertaan Program Komuniti Terbaik Bagi Kawasan Pemajuan Berstrata 2009. Sebanyak 80 JMB sekitar selangor telah dijemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Pihak Pengurusan telah menghubungi Pengerusi, AJK dan mereka amat berbesar-hati untuk menyertainya kerana dengan ini dapat berinteraksi dengan JMB-JMB seluruh Negeri Selangor disamping bertukar-tukar pendapat dan memperbaiki segala kelemahan yang ada.

Berbalik kepada surat tersebut, berikut adalah beberapa isi kandungan surat:-

Sukacita dimaklumkan bahawa kerajaan Negeri selangor akan mengadakan Program Anugerah Komuniti Terbaik bagi Kawasan Pemajuan Berstrata Negeri Selangor 2009. Program ini bertujuan mewujudkan jaringan komuniti yang erat, sihat dan sejahtra di samping meningkatkan kesedaran di kalangan penduduk agar mengekalkan persekitaran perumahan yang bersih dan cantik.

Objektif Program adalah seperti berikut:-
  1. Sebagai galakan agar semua Badan Pengurusan Bersama (JMB) dan Perbadanan Pengurusan (MC) bergist sktif & bersaing secara sihat dalam menjaga keharmonian dan kebersihan kawasan masing-masing;
  2. Membentuk dan mewujudkan unit-unit komuniti yang pro-aktif dengan mengekalkan keselesaan persekitaran perumahan dan kesejahteraan kaum; dan
  3. Mewujudkan model perumahan-perumahan pangsa terbaik di Negeri Selangor.
  4. Bersama-sama ini disertakan syarat-syarat dan garis panduan kelayakan bagi menyertai program in. Untuk makluman tuan/puan, borang penyertaan hendaklah dihantar ke Bahagian Pesuruhjaya Bangunan (COB) sebelum atau pada 23 September 2009.
Pautan kepada borang penyertaan: http://lphs.selangor.gov.my/Anugerah.html

No comments:

Post a Comment